Followers

Friday, May 4, 2012

ROTI GULUNG SOSEJ

Salam...

Aku dah byk kali wat roti gulung sosej nie. Sedap dan senang sgt membuatnya.


Bahan-bahan :-

Roti x kisah gardenia ke high 5 ke...ikut suke korang la
Sosej @ Koktel (aku suke gune koktel sebab siap dah comel2 xyah nak potong2)
Telur

Cara-cara :-

Rebus sosej
Bahagian tepi roti dipotong, lenyekkan nipis2 pastu potong dua
Bahagian tepi roti jgn buang, blend gune blender yg dry tu yg selalu kite blend tuk gula bg halus tu (tapi jgn kisar halus sgt, sekali dua press dah)
Lepas dah lenyekkan roti tu nipis2 letakkan sosej yg dah direbus tu n gulung, pastu gamkan ngan telur.
Roti yg dah siap gulung tu rendam jap dlm telur pastu salut ngan roti yg kita kisar td.
Pastu goreng dlm minyak yg panas.
Siap boleh mkn dah, sedap x serap minyak pun mungkin sebab roti tu dah dilenyekkan nipis2.
Kalau nak best lagi letakkan kepingan cheese mase nak gulung ngan sosej tu.
Makan ngan sos, sedar2 dah mkn 5 bijik...hehehe...:)

P/S : pic roti sosej aku atas nie cam x comel sgt sebab bhgn tepi tu aku blend halus sgt jd bile di goreng dia x lekat sgt pd roti. Jadi korang jgn blend halus tau.

No comments: